Ja av rubriken att döma var vi ute på ”rådjursjakt” nyss. 

När vi var ute och gick igår så hittade vi en ny väg att gå, följde en skoterväg och hamnade ute på stora täkter där vi släppte hundarna och hade så trevligt, de sprang och roade sig. När vi gick tillbaka såg vi fem rådjur som hoppade och Alice som var kopplad tittade på dem och ville nog gärna följa med. 

Idag, nyss när vi gick på samma ställe igen, så släppte jag Alice redan i skogen. Hon och Tyra sprang fram och tillbaka och hade kul. När vi kom fram ut till täkten så försvann Alice, vi fortsatte så hon skulle fatta att om hon inte håller koll på oss så försvinner vi. Men nej det bryr hon sig inte om. Ute på täkten såg vi hur hon sprang i skogen, och vad mer? Jo två rådjur som hon jagade. Inte bra! Och till råga på allt ser vi hur det kommer skotrar i full fart också! Rådjuren försvann och Alice kom tillbaka och blev kopplad innan skotrarna hann fram till oss, men tur att det var mogna förare som saktade in och körde långt runt oss. 
Vi vände och gick tillbaka genom skogen och då möter vi ännu fler rådjur, nu var i alla fall Alice kopplad! Men Tyra hon sprang och hade jättekul! Efter en stund såg vi två rådjur till och då skickade Julia Tyra på dem och hon jagade! Och kom tillslut tillbaka. ”Åhh! Om du bara kunde skälla också Tyra! Då kunde jag jaga på riktigt med dig.” Sa Julia besviket efteråt. Nu vet jag vad Alice gör om hon ser rådjur i alla fall, det har hon aldrig gjort. :)